Verloop van het coachingsproces

INITIATIEGESPREK

Indien je niet volledig overtuigd over coaching in het algemeen, kan je een gratis, vrijblijvend en persoonlijk intakegesprek plannen van ongeveer 15min.

Gebruik gewoon de chatfunctie rechtsonder om persoonlijk in contact te komen met mij (Fer).

Indien mogelijk kunnen het gesprek meteen uitvoeren (via de telefoon of videocall). Zo niet, spreken we snel een tijdstip af. Gezien de korte duur van het intakegesprek kan dit heel snel gepland en uitgevoerd worden.

AANMELDEN VOOR COACHING

Alles start met een hulpvraag. Gebruik de planningskalender om een coachingsessie/ adviesgesprek in te plannen van 1u, waar je ook meteen kan aangeven wat jouw hulpvraag is.

ONLINE OF IN MIJN PRAKTIJK

Ik geef de voorkeur aan onlinesessies aangezien het mij en jou de vrijheid geeft om waar dan ook te coachen en gecoacht te worden.

Voor de online sessie gebruik ik ‘whereby’. Dat is een online videocall toepassing die je in elke browser kan openen. Dus op jouw laptop, tablet, GSM en dergelijke.

Je hoeft jezelf niet aan te melden of een account aan te maken of dergelijks. Je moet gewoon naar de link gaan die je krijgt na het inplannen van een coachingsessie/ adviesgesprek op het gekozen tijdstip.

Indien je toch liever in mijn praktijk te Nazareth gecoacht wil worden, vermeld dit ook even tijdens het plannen in de planningskalender.

COACHINGsTRAJECT

Indien je in een coaching traject wenst in te stappen, kan dit besproken worden na een initieel coachingsessie/ adviesgesprek, zodat het voor mij en jou duidelijk wordt dat een coachingstraject vruchtbaar kan zijn, rekening houdend met de hulpvraag.

Een coachingstraject kan afgestemd worden op jouw persoonlijke noden en behoeften. Sommigen kunnen geholpen zijn bij het in kaart brengen van de doelen en de eerste stappen en kunnen weer zelf verder na enkele gesprekken. Andere personen hebben behoefte aan een langer begeleidingstraject waarbij opvolging voorop staat.

Het doel van een traject is steeds om jouw hulpvraag te exploreren. We brengen jouw doelen in kaart, gelinkt aan jouw wensen en mogelijkheden, en gaan we stap per stap aan de slag met een actieplan.

Voor sommigen is het al een ondersteuning om hun doelen in kaart te brengen en de voornaamste patronen uit te lichten. Anderen hebben ondersteuning nodig bij het koppelen van acties om hun gedachten en gedrag constructief aan te pakken.

AFRONDING VAN COACHINGSTRAJECT

Het traject hangt af van jou keuze en kan geheel op maat van jouw noden en behoeften afgestemd worden. Het kan zo kort mogelijk en zo lang als nodig duren.

FOLLOW-UP

Eenmaal je coaching traject is afgerond, wordt er een follow-up sessie gepland. Hierin bespreken we welke acties je reeds hebt ondernomen en waar er nog bijsturing nodig is.

Deze follow-up sessie is steeds kosteloos.