Voordelen audiobook, De voordelen van een audioboek

De voordelen van een audioboek

AUDIOBOEK BELUISTEREN = TIJD WINNEN

Ik raad je ten zeerste aan om de boeken waarover ik schrijf als audioboek te beluisteren. Waarom? Omdat je het simpelweg overal kan doen terwijl je een ton aan waardevolle informatie in je opneemt. Tijdens het rijden, joggen, wandelen, wachten, koken, de was doen, in de gym, whatever. Dit is letterlijk hoe ik al mijn boeken “lees”. Je hoeft er niet speciaal tijd voor te maken en heb je ook geen excuus meer om het niet te doen. Dus in plaats van je favoriete nummers door je stereo of koptelefoon te knallen, knal je er af en toe gewoon eens een boek door.

Voordelen audiobook, De voordelen van een audioboek

BELUISTER MEERDERE KEREN

Wat ik altijd doe is 2x na elkaar naar eenzelfde audioboek luisteren. En dan herhaal ik het van tijd tot tijd als ik het nodig vind. Dit om het boek volledig in me op te nemen. Afhankelijk van het type inhoud en hoeveel je ervan wilt onthouden zou ik zeggen van 3 tot 10 keer, zeker als het een non-fictie is. Telkens wanneer ik terugkeer naar een boek of audioboek, vang ik dingen die ik de eerste keer niet heb gedaan. Hoewel je veel sneller door een audioboek kan gaan, is het niet zoals je een boek in je zetel leest. De kans dat je dingen mist is groter, zoals aangesproken worden in de gym. Misschien heb je de ene zin of één moment gemist die de verandering in jou manier van denken en doen zou hebben veroorzaakt waarnaar je op zoek was.

De meeste audioboeken beluister ik via Audible van Amazon. Je kan deze los kopen en via de Audible app beluisteren, maar audioboeken zijn duurder dan gewone boeken. Daarom raad ik aan om een abonnement te nemen. Je krijgt dan voor 15 euro in de maand 1 “credit” om een audioboek naar keuze te kiezen en een forse korting bij tussentijdse aankopen.

Voordelen audiobook, De voordelen van een audioboek

EERSTE AUDIOBOEK GRATIS

Meld je gerust aan voor een gratis proefversie via deze link, indien het toch je ding niet is kan je je gemakkelijk uitschrijven en mag je het audioboek houden.

Er zijn natuurlijk ook andere spelers op de markt die audioboeken aanbieden zoals Storytel, maar ik heb er eerlijk gezegd geen ervaring mee. De service van Audible vind ik reeds top. En het beste is dat je een audioboek binnen het jaar kan inruilen voor een andere zolang je abonnement lopende is tenminste.

Laat een reactie achter

Vul "reactie" en "naam" in.