Steroids vs natural, The ugly truth, Steroids vs Naturals

The ugly truth, Steroids vs Naturals

Niet De Hulk, maar…

Na 17 jaar training op de teller waarvan 10 jaar onafgebroken, met een record van 250kg deadlift, 200kg squat, 170kg bench en 120kg millitary press en tevens in deze periode competitief thai-box uitgeoefend en les gegeven te hebben denk ik wel het enige te kunnen en mogen zeggen op vlak van training. Tevens heb ik mij ook aan beide kanten van de uiteinden bevonden; Ik heb naturel en zoals ze vaak zeggen juiced up maw met steroiden getraind. “What the fuck, die durft dat toe te geven” hoor ik je denken tot hier. Tja bruut eerlijk zijn begint bij jezelf, fuck and I don’t give a fuck.

Steroids vs Natural

Een groot deel van de naturel trainers zijn idioten. Inderdaad. Je zou er een voetbal stadion mee kunnen vullen. Waarom het idioten zijn? Omdat ze nog steeds eten en trainen volgens de principes van bodybuilders die dan nog eens juiced up zijn… Je hoort me waarschijnlijk al afkomen, een NOG groter deel van de juiced up trainers zijn NOG grotere idioten omdat ze naast hun gebruik nog eens de mensen wijs maken hoe te trainen en te eten. Dat ze de pad van het gebruik kiezen tot daar aan toe, maar dat ze daarover liegen en beweren het bereikt te hebben met rijst en kip en hard te trainen…get the fuck out of here. Laat me duidelijk zijn dat ik met deze artikel geen enkele manier aanbeveel of afbreek. Ik hou me op de vlakte en wil enkel duidelijk maken wat de verschillen zijn en waar ik veel mensen zie falen in de gym. We zijn allen gezegend met verstand en beoordelingsvermogen. Neem je eigen verantwoordelijkheid en zoek het zelf uit zou ik zeggen.

Met mijn ervaring heb ik gemerkt dat de grootste verschillen in de volgende punten liggen.

  • Volume
  • Intensiteit
  • Frequentie
  • Soorten oefeningen ; compound vs isolatie

VOLUME

Een naturel trainee dient drastisch minder volume te implementeren in de trainingen. Meer volume betekent meer cortisol en cortisol betekent katabolisme. En als je een echte leek bent, katabolisme betekent dat je spierafbraak creëert ipv opbouw. Mijn trainer die liever incognito wil blijven (love him for that) zei mij ooit op mijn vraag hoelang te trainen per sessie (volume) het volgende ; Als je uit de gym komt moet je je klaar voelen voor oorlog, en niet hopen op een kortere weg naar je bed of zetel.

Een juiced up trainee kan eigenlijk zoveel mogelijk volume toepassen als men aankan daar de steroiden het effect van cortisol drastisch verminderen. Niet echt verminderen eigenlijk maar aanvechten. Het is daarom dat veel juiced up peeps bijna alles verliezen als ze off gear zijn. Niet enkel door de verminderde natuurlijke testosteron maar door de hoeveelheid cortisol die aanwezig is in hun lichaam. Ik persoonlijk vind toch dat juiced up trainees ook meer baat hebben bij kortere training sessies. Waarom zou je, ondanks je gear je blootstellen aan zoveel en zolang stress… Brengt alleen maar meer kwetsuren met zich mee.

INTENSITEIT

Een naturel trainee dient intensiever te trainen. Meer gewicht en minder reps. Volume moet opgevangen worden door intensiteit. Zodanig dat er veel meer afbraak en aanspraak van spierweefsel is op een kortere tijd. Dit heeft men nodig bij het voorbereiden op de volgende sessie. Hoe meer afbraak, hoe meer herstel van weefsel. Het lichaam komt in een “holy shit” situatie terecht en probeert zich zo snel mogelijk sterker te maken voor de volgende sessie. Ready for war remember.

Een juiced up trainee dient eigenlijk niet zo intensief te trainen, de gear doet al wat werk. Uit onderzoeken zijn gebleken dat mensen die juice toegediend kregen bijkwamen zonder enig dumbell aangeraakt te hebben. Maar natuurlijk heeft het hier ook te maken met je persoonlijke mindset. Wil je er enkel baywatch ready uitzien of wil je je grenzen verleggen. Ik persoonlijk ben ooit op gear gestapt omdat ik niet genoeg kreeg van te trainen. Waarschijnlijk te maken met mijn borderline kantje. Natuurlijk gezien kon mijn lichaam de frequentie en intensiteit niet aan en mijn mind kon dat niet aanvaarden..zo werd ik dan dus door mijn mindset en intensiteit de next walking real life HULK. Wat wel heel belangrijk is voor juiced up trainees is het volgende, men dient meer reps te doen met semi zware gewichten omdat gear spieropbouw stimuleert en niet zozeer gewrichten en pezen. Wil je jezelf onthouden van mijn blessures, luister dan naar mijn raad…

FREQUENTIE

Een naturel trainee dient frequenter te trainen..punt aan de lijn.. Laat je aub niets anders wijsmaken. Spieropbouw is gelijk aan eiwitsynthese. En eiwitsynthese krijg je enkel door je spier te trainen. Een spier die na 48 niet getraind wordt schakelt over naar katobolisme. Dit omdat het lichaam ingesteld is op overleven en het zinloos vindt om niet gebruikte spieren te behouden. Meerdere intensieve sessies per week zijn een must voor je eiwitsynthese hoog te houden.

Een juiced up trainee heeft ook meer baat bij frequentere sessies om blessures en opbranding in je hoofd die door meer volume kan ontstaan tegen te gaan. Het is echter geen must omdat de gear die je gebruikt sowieso zorgt voor een verhoogde eiwitsynthese around the clock.

OEFENINGEN COMPOUND VS ISOLATIE

Een naturel trainee heeft meer baat bij compound oefeningen. Compound oefeningen zijn de oefeningen waarbij meerdere spieren tegelijk aangesproken worden, zoals de squat, deadlift, bench etc. Kortom bijna alle oefeningen die uitgevoerd worden doormiddel van losse dumbells en barbells. Meer spieren is gelijk aan meer eiwitsynthese is gelijk aan meer groei. Je hoeft nu geen heksenjacht in te zetten op isolatie oefeningen maar 3 soorten curls doen per sessie lijkt me verstandelijk gezien geen goede investering

Een juiced up trainee is hierin eigenlijk redelijk vrij in keuze. Isolatie of compound maakt eigenlijk niet zoveel uit door de gear. Het draait hier wederom om je mindset. Baywatch vs HULK zou je kunnen zeggen.

Eiwitten inname

En dan komen we naar nog een extreem belangrijke punt dat ik boven bewust niet opgenomen heb omdat het over voeding gaat. Kijk een juiced up trainee kan afhankelijk van zijn metabolisme meer proteine eten dan een naturel trainee. De eiwitsynthese is extra verhoogd door de gear. 2 tot 2.5 gram of zelfs meer per droog lichaamsgewicht is aangeraden afhankelijk van de persoonlijke doelstelling (cutting of building).

Een natural trainee dient hiermee op te passen daar teveel eiwit kan omgezet worden naar glycogeen en teveel glycogeen kan tot een vettere versie van jezelf leiden( en jij maar denken dat je spieren bijkomt..) Ik raad een natural trainee volgens de laatste wetenschapelijke onderzoeken aan om hun eiwitopname te beperken naar 1.6 per droog lichaamsgewicht. Eet niet gelijk de volgende Ronny Coleman of Serge Nubret zolang je nog geen deftige prestaties hebt.

Hou het simpel

Luister naar je lichaam en hou het simpel. Begin eens gewoon met je gezonde maaltijden aan te vullen met 1 of 2 extra eiwitshakes…that’s it… Geef je lichaam tijd en onthoudt je van alle soorten gespierde stieren magazines en sites. Spieren en een lichaam kweken is karakter werk en vergt tijd en investering. Het is net als een spaarboekje bij de bank, beetje bij beetje. Begin niet met massa’s veel te eten in de hoop dat je in ratio snel resultaat gaat boeken, dat gaat zo niet zijn en dat gaat je psychisch beginnen frustreren. Een juiced up trainee dient mijn ziens ook niet zoveel eiwitten te consumeren. Meer, ja dat wel maar niet zodanig meer dat je bij de minste inspanning ruikt alsof je een wandelende ammoniak tank bent. Eet gezond en uitgebalanceerd en doe normaal. 6 tot 8 per dag eten? Really…? Tenzij je de next Dorian Yates aspiraties hebt.

Hoe voeg je dit dan allemaal samen denk je misschien dan. Wat bedoel ik? Het volgende…

Fullbody vs Split routines

Als je een juiced up trainee bent kan je kiezen tussen split en full body workouts. Aan jou de keuze. Stage ready : Split routines. Baywatch: Split routines. HULK en SUPERMAN : Full body met hier en daar een isolatie oefening tussen.

Als je natural trainee bent zou ik het bij full body routines houden met hier en daar een isolatie oefening, that’s it. Je spieren meerdere keren per week aanspreken is een betere investering in jou toestand. En PLEASEEEE smijt al je gespierde stier magazines uit je huis en ontvolg al die dudes die beweren natural te zijn. Ze mind fucken je in het kwadraat, trust me on my word. Als je toch een spilt routine wilt doen zou ik het houden bij korte sessies met compound oefeningen als rode draad en isolatie oefeningen als aanvulling. Brand je spieren per sessie niet op zodat je meerdere sessies per week kunt deon.

Fundamenten belangrijker dan fine-tuning

Fysiologisch gezien zijn er natuurlijk nog tal van andere componenten waar men rekening mee dient te houden maar dat is dan meer fine-tuning the op micro schaal. De punten die ik aangekaart heb zijn de fundamenten in het trainen volgens je hormonale toestand. Denk je bij jezelf dat ik bullshit uitkraam? Dan heb ik een vraag voor je ; hoe komt het dan dat je na zoveel tijd en energie ingestoken te hebben in je training en voeding nog steeds niet staat waar je wilt staan of op gehoopt had te staan…think about that. Als je na jaren de “boekskes en sites ” gevolgd te hebben er nog steeds uitziet gelijk Steve Urkel of de vettere versie van Monica in Friends denk ik toch dat het hoog tijd wordt om eens eerlijk te zijn tegen jezelf. We beschouwen het leven in tijd en tijd in jaren en een gemiddeld persoon leeft 70 jaar dus zou je denken ; oeffff 70 laaaaaange jaaaaaren, nog tijd genoeg… En wat als ik zeg dat het leven een moment is en 70 jaar eigenlijk bestaat uit 70 momenten.

Wolfious disclaimer

Nog een laatste gedachte dat ik met jullie wil delen voor ik aan jullie schema’s begin om jullie van de grond te krijgen. Men zweert hoog bij laag dat anabole steroïden ongezond zijn en dat men er dood aan kan gaan en depressies van ontwikkelt etc etc.. Time to debunk some shit. Kijk ik kan mezelf perfect in één keer twee volle flessen van eender welke anabole steroïde toedienen zonder een overdosis te zetten en erdoor te sterven. Daartegenin betwijfel ik het of ik 1 volle strip dafalgan codeïne overleef zonder schade op te lopen. Ik betwijfel of ik dat zou overleven zonder medische ingreep. Maar de één wordt gecategoriseerd als verboden en de ander is onder voorschrift te verkrijgen. Hier klopt iets niet. Alcohol maakt meer doden per jaar dan anabole steroïden. De één is wel verboden en de ander niet. Eeder welke anti depressiva is pil per pil meer toxisch en gevaarlijker dan eender welke steroïde. Toch geniet het een voorrecht van legaal te zijn. Mijn ziens heeft alles te maken met de mensen, ons dus onder controle te houden. Wie eet meer uit je handen? What about Rich Piana en co dan, die zijn toch allemaal gestorven aan anabole steroiden??? Neen… die zijn allemaal gestorven aan een overmatig gebruik en combinatie van steroiden, zware pijnstillers en recreational drugs met name cocaine… Think about that..

Bij verdere vragen, mail mij: bernard@wolfious.be . Huddle op till next time..

1 gedachte over “The ugly truth, Steroids vs Naturals”

Laat een reactie achter

Vul "reactie" en "naam" in.