The Rational Male, The Rational Male [BOEK REVIEW]

The Rational Male [BOEK REVIEW]

BRUUT, MEDOGENLOOS EN CONTROVERSIEEL

The Rational Male, The Rational Male [BOEK REVIEW]
Credit: Goodreads
The Rational Male, The Rational Male [BOEK REVIEW]

The Rational Male” is de eerste van een drie boekenreeks geschreven door Rollo Tomassi. Dit boek is bedoeld om mannen te leren over de dynamiek tussen man en vrouw, en hoe ze zichzelf als man kunnen verbeteren door hun benadering naar relaties toe te optimaliseren.

Het boek is het gecompileerd uit een tien jaar durende werkstuk van auteur en blogger Rollo Tomassi op therationalmale.com. Tomassi, een specialist in gedragspsychologie, is één van de leidende figuren in het wereldwijd groeiende, op mannen gerichte online consortium dat bekend staat als de ‘Manosphere’. Als je niet weet wat Manosphere is, kan je het gerust beschouwen als de equivalent van het hedendaagse feminisme, maar dan voor mannen.

“The Rational Male” is diep introspectief, rechttoe rechtaan, meedogenloos, ongehinderd door de politiek correcte censuur en controversieel omwille van de schijnbaar cynische kijk op het vrouwelijk geslacht. Het zal veel van wat je al denkt en gelooft als het gaat om relaties in vraag doen stellen. Omdat het afhankelijk van je geloofssysteem en de ideeën waarmee je opgegroeid en gevormd bent, een totaal ander perspectief zal geven.

Het is geen boek die je aan een vrouw moet geven, maar blijkbaar wel als moeder aan je zoon. Volgens de “legende” was dit ook de beweegredenen van Tomassi om The Rational Male te schrijven. Een vrouw, genaamd Jaquie, en volger van Tomassi zijn blog, wenste expliciet een boek waar al zijn ideëen en theorieën in gegoten was, zodat zij het kon geven aan haar zoon. We gaan veronderstellen dat ze dat nu reeds gedaan heeft.

HYPERGAMIE

Eén van de theorieën waarover Tomassi schrijft is “Hypergamie”. Voordat ik The Rational Male las, wist ik niet eens wat hypergamie betekende. Ik dacht dat het een woord was die de auteur gebruikte om één van zijn concepten naam te geven. Nadat is het als zoekopdracht intikte op Google, dacht ik dat het kortzichtig en seksistisch was om te generaliseren en impliceren dat vrouwen partners kiezen op basis van hun sociale status en financiële kracht.

Maar zeggen dat vrouwen vandaag financieel onafhankelijk kunnen zijn en geen man nodig hebben om voor haar te zorgen, verandert niets aan wat vrouwen bij een man aantrekkelijk vinden voor een langdurige relatie. Een paar decennia van sociologische vooruitgang heeft honderdduizenden jaren van psychologische en gedragsmatige aard van een vrouw niet veranderd.

DE WET VAN DE STERKSTE

Simpel gezegd is hypergamie de neiging van een vrouw om een langdurige relatie aan te gaan met de best mogelijke man die ze kan vinden. Dit komt voort uit de biologische noodzaak voor haar om zwanger te raken van de best mogelijke genen, aangezien zwangerschap een investering van 9 maanden voor haar is. Het ligt in de biologische aard van een vrouw om de waardevolste man te willen die ze kan krijgen.

Mannen daarentegen pakken niet dezelfde consequenties aan, dus hun normen zijn niet zo hoog als die van vrouwen. Omdat vrouwen vaker kiezen voor langdurige relaties dan one night stands, en aangezien hypergamie een belangrijke factor is bij het filteren van deze keuzes, zal volledig bewust zijn van deze theorie een enorme voordeel geven als je van plan bent jezelf te storten in de datingscene.

AANTREKKINGSKRACHT

Hoewel er waarheid zit in de theorie achter Hypergamie, is het niet allesbepalend voor de aantrekkingskracht van een vrouw tot een man. De realiteit is dat aantrekkingskracht gecompliceerder is dan dat. Zeggen dat vrouwen alleen om sociale status geven, is hetzelfde als zeggen dat het enige waar mannen om geven tieten zijn. Dat kan waar zijn voor een fling, maar niet voor een relatie. Na een paar jaar in de pick-up community van Gent, Brussel en Antwerpen rond “geslet” te hebben heeft mij geleerd dat vrouwen eigenlijk meer geven om charisma, zelfzekerheid, ambitie, authenticiteit bij een man dan sociale status en financiële kracht.

INTERPRETATIE VAN GEMENGDE SIGNALEN

Het leukste in dit boek vond ik hoe Tomassi de stelling dat vrouwen gemengde signalen zouden geven ontkracht. Meestal is het de fout van een man, bewust of niet om de “gemengde” signalen verkeerd te interpreten.

The average guy tends to ‘get’ exactly what a woman has implied
with her words, but it takes practice to read her behavior and then more
practice in self-control to apply it to his own interpretation.

Rollo Tomassi

Rollo impliceert dan wanneer een vrouw van warm naar koud gedrag gaat en terug, dat DIT het signaal is die een man anders probeert te interpreteren, want ja eigenlijk zijn mannen de echte romanticussen. Ze heeft twijfels, jij bent niet haar prioriteit, je zag er beter uit als ze dronken was, ze twijfelt tussen jou en wat zij beschouwd als een betere catch enz. Het singaal is haar aarzeling en hoe haar gedrag daarop manifesteert, er is geen verborgen of mysterieuze boodschap te ontrafelen.

Want aantrekkingskracht is geen keuze, meestal wordt dit in de volksmond verwoord als “er was geen klik”. Tien dates voor seks? Van hoge naar lage interesse? Dates afzeggen? Pas na 3 dagen antwoorden op je bericht? Dit IS het signaal. Neen, ze was haar GSM niet bij haar vriendin vergeten. Neen, ze heeft geen onverwachts bezoek gehad van haar negen nichten en neven uit Letland. En neen, ze moest haar grootmoeder niet gaan troosten omdat de kat van diens buurvrouw gestorven is.

Vrouwen die sterk geïnteresseerd zijn in je, zullen je niet in verwarring brengen of laten twijfelen.

“If a woman want to fuck you, she’ll find a way to fuck you”. – Rollo Tomassi

Rollo Tomassi

UNPLUG FROM THE MATRIX

In The Rational Male schrijft Rollo nog over zoveel andere interessante en wetenschappelijk onderbouwde inzichten waarbij ik zoveel “aha” momenten gehad heb waarvan ik de tel kwijt ben. Waaronder, Alpha Theory, Plate Theory, Unplugging, Game Awareness, Sexual Market Value, Social conventions, Feminine Imperative, Myths en The Iron Rules of Tomassi. Kort gezegd, een shitload aan waardevolle en pragmatische concepten die je mijlenver voorsprong zal geven terwijl je navigeert door de harde datingwereld waar gevoelens noch ego (the “bitch” van je identiteit) gespaard blijven. Dus sleep dat laatste alvast naar de stoeprand.


2 gedachten over “The Rational Male [BOEK REVIEW]”

Laat een reactie achter

Vul "reactie" en "naam" in.