falen, Falen: de sleutel naar succes

Falen: de sleutel naar succes

WELKOM IN HET INFORMATIETIJDPERK

De reden waarom je nu dit artikel leest is waarschijnlijk omdat je er niet in slaagt te bereiken wat je wilt in je leven. Je hebt de neiging om zoveel mogelijk informatie te verzamelen zodat je beter zou worden. En dat is goed. Maar…sta je jezelf toe om te falen? Lezen over zelfverbetering is één ding, maar het in uitvoering brengen is een heel ander paar mouwen. De thema van dit artikel zal ik houden op succes met vrouwen, aangezien de meeste hedendaagse jonge mannen daarmee blijven sukkelen, maar het effect van falen is in alle facetten van het leven de sleutel tot succes.

FALEN + FEEDBACK = GROEIEN

Ga je precies op zoek naar artikels hoe je op een date moet handelen? Probeer je je comfortzones te verleggen of lees je voor de 95ste keer dezelfde pagina met verleidingsmateriaal? Maar wat doe je met al deze informatie? Falen is een noodzakelijk onderdeel van groei. Laat jezelf falen. Als je faalt, krijg je informatie teruggestuurd over dingen waaraan gewerkt kan worden. Ben je te mager? Heb je geen leuke dates? Is je persoonlijkheid het probleem? Laat je jezelf plezier hebben? Heb je aanspreekangst? Ben je bang voor seks?

SCHAARSTE MENTALITEIT

Naar Don Juan-mode gaan is niet alsof je een schakelaar zou aanzetten. Je stopt deze informatie niet alleen in je hoofd om dan een encyclopedie van ideeën te worden. Je moet falen. Je leert altijd meer door te falen omdat het niet hypothetisch is. Fantaseren over openingszinnen en wat je erna zal doen of zeggen zal je niet helpen. Neen, je zult daarbuiten moeten zijn (waar je alles leert) en hoogstwaarschijnlijk onnoemelijke keren op je bek gaan. Het falen geeft aan waar je aan moet verbeteren. Ben je bang om te falen omdat je dan die ene ‘speciale’ vrouw zal verliezen? Voor elke liefde die sterft, wordt een nieuwe geboren. Het is de wet van de natuur. Hou de focus op jezelf. Een ander vrouw zal snel haar plaats innemen. Op dit ogenblik zijn er duizenden aantrekkelijke vrouwen aanwezig zijn in je directe omgeving. We leven niet in 10.000 BC, tegenwoordig is er werkelijk een onuitputbare stroom aan vrouwen. Als je bij de eerste vrouw wacht, ben je slechter af wanneer je de tweede ontmoet. Faal nu met haar, en doe het beter met de volgende.

[EXIT] FANTASIEWERELD, [ENTER] ECHTE WERELD

Ben je bang van de pijn die zal volgen? Laat me vertellen wat meer pijnlijk is. Het gevangen raken in een kronkelige cyclus van steeds meer informatie verslinden zonder actie te ondernemen. In dit geval is de “Nice Guy” (lees: een gemiddelde gefrustreerde sukkel) bewonderenswaardiger dan jij, omdat de hij tenminste toeslaat en faalt. Geen enkele informatie die gerecycleerd wordt op het internet of in boeken, zal het falende factor verwijderen. Net zoals je spieren moeten groeien door ze te laten falen (en de leegte opvullen met eiwitten, slaap, etc.) Dus ook voor persoonlijke groei, moet je niet in je hoofd (lees: fantasiewereld), maar daarbuiten zijn in de echte wereld.

GOOI DE DOBBELSTENEN, OPNIEUW EN OPNIEUW

Faal echt en vul dan de leegte in met de feedback die je krijgt. Risico is immers de sleutel tot zelfverbetering. Gebreken kunnen alleen worden verwijderd door ze te confronteren, nooit door ze te maskeren. Het is goed om succes voor te stellen, maar wees niet bang om te falen. Maak jezelf mentaal sterker door negatieve visualisatie, omarm het zoals het is, want het stelt je in staat om te groeien. Als je nu niet faalt, zul je later falen. Ga er nu mee aan de slag. Hoe denk je dat de gloeilamp is uitgevonden? Hoe denk je dat je als baby leren stappen hebt? Het veranderen van een ‘mislukking’ om er een ‘leerervaring’ van te maken, is slechts één bult langs de lange weg naar succes. Maar dat is meestal niet genoeg, je moet risico’s blijven nemen, je moet je dobbelstenen blijven gooien tot je meesterschap bereikt.

DE LAST VAN DE “NICE GUY”

Ooit al gehoord van “Nice Guys finish last”? Je mag deze uitdrukking letterlijk nemen. Ze zijn aardig omdat ze niet willen falen. Waarom luisteren “Nice Guys” anders naar vrouwelijk advies? Ze denken dat chocolade, bloemen geven en poëzie scrijven voor vrouwen routine is om hun hart te winnen of in bed te krijgen. Ze willen ‘veilig spelen’, maar vergeten dat mannen en vrouwen van nature naar elkaar aangetrokken worden. “Mag ik je kussen?” vraagt hij, omdat hij haar niet ‘ongemakkelijk’ wilt doen voelen. Moest hij het risico nemen om te falen, zou hij haar gewoon kussen en ervoor gaan. Hij zou afgewezen kunnen worden of…”Eindelijk! Ik dacht bijna dat hij een homo was!”, en beide scenario’s zijn goed. Je MOET risico’s blijven strooien in je leven. Sommigen zijn zo bang om te falen dat ze letterlijk in een cocoon leven, sleep je ego vandaag maar naar de stoeprand.

IEDEREEN IS BEWUST OVER ZICHZELF

Ben je een verlegen persoon? Je weet wie je bent. Je maakt je zorgen over wat anderen zouden zeggen, wat ze zouden denken. Maar de waarheid is dat je voor een bus kunt lopen en je het over een dag vergeten bent, en bedoel dan niet door de klap. Niemand zal erom geven dat je afgewezen bent, of het verknalt hebt. Iedereen is altijd meer bezig met zichzelf in hun hooft dan met anderen. Zelfs zij zal jou de volgende dag al vergeten zijn, het ergste is dat ze erop terug zal denken als een compliment. Ga er gewoon voor! Stop met controle te proberen hebben over alles. Soms zijn dingen zoals ze zijn en er is daar niks mis mee. Je trekt toch het bestaan en functie van een steen langs de weg ook niet in twijfel? Er bestaat geen magische formule voor succes, je moet het gewoon het blijven doen, falen, verbeteren en herhalen. Trail en error for the win.

LEER DOOR HET TE DOEN

Je kan een totaal aan 1000 uren lectuur verslinden over hoe je met een viool speelt, maar dat zal nog steeds niet gelijk staan aan een uurtje met een echte viool spelen. Je leest steeds meer en meer informatie, toch zit je daar met je neus in de boeken of achter je computer te tokkelen. De informatie die je ziet is een noviteit, iets nieuws voor u om over na te denken. Maar zodra je ermee naar buiten gaat en faalt met de dames, verandert alle informatie letterlijk. In plaats van een noviteit te zijn om over na te denken, wordt het een addendum bij je gevechtsplan tot zelfverbetering en verlaat je de wereld van theorie en fantasie.


Laat een reactie achter

Vul "reactie" en "naam" in.