life coach, Hoe een NLP | Life Coach je kan helpen

Hoe een NLP | Life Coach je kan helpen

THERAPIE VS COACHING

Het verschil tussen coaching en therapie is dat je vijf jaar in therapie kunt zijn en nog steeds niet weet wat er precies veranderd of beter is geworden, maar coaching moet goed zijn. In therapie ga je uit noodzaak, coaching krijg je omdat je dat zelf wilt. Mensen vernieuwen hun coachingstrajecten niet als het niet werkt voor hen, hun leven niet beter worden, ze niet transformeren en ze hun doelen niet bereiken. Ze blijven gewoon geen coaching krijgen zoals ze dat zouden kunnen of moeten bij therapie.

En dat is het goeie eraan. Dat is de reden waarom zoveel mensen nu kiezen om gecoacht te worden, omdat coaching werkt. Coaching komt voort uit de wereld van atleten en acteurs, je kan al goed zijn en goed staan in het leven, maar met coaching wordt je beter en zelfs buitengewoon. Therapie gaat over het verleden, wonden helen. Coaching gaat over je toekomst. Het gaat om het creëren van een toekomst die anders is dan de toekomst die je standaard zou krijgen, zonder coach, zonder gevoel voor creativiteit, zonder richting en zonder toewijding.

Coaching is niet voor disfunctionele mensen, het is er niet om de zieken te genezen. Het is er om mensen te helpen hun hogere roeping te bereiken. Het is er om een bemind en onbekrompen leven te leiden, een leven die ze niet leven omdat ze gevangen zitten in hun eigen geïsoleerde zelfkritische ego. Het is er om obstakels te transformeren naar opportuniteiten. Het is er om angst om te zetten in mogelijkheden. Ik zou nog uren kunnen doorgaan over waarom coaching werkt en wat het doet, en waarom het geweldig is en hoe anders het is dan therapie.

WAT DOET EEN LIFE COACH

Een life coach begeleidt en ondersteunt mensen om een vooropgesteld doel te bereiken, net als een sportcoach dat doet voor een atleet, hoewel de methoden die door individuele coaches worden gebruikt sterk variëren. Bij life coaching is het leven van de cliënt het onderwerp en dat kan heel wat omhelzen, zoals werk, prestaties, relaties, zelfvertrouwen, zelfbeeld, familie, stress etc.

Er wordt een reeks van individuele sessies gebruikt. Dit kan via de telefoon, videobellen of zelfs via e-mails uitgevoerd worden, maar ook met één-op-één sessies. Het put uit een aantal disciplines, waaronder sociologie, psychologie, communicatie en talrijke vormen van begeleiding.

EEN LEVEN OP EIGEN VOORWAARDEN

Het doel van een life coach is om mensen te helpen hun negatieve denkpatronen te doorbreken, angst en twijfel aan zichzelf te overwinnen, ze uit hun comfort zone halen, om daadkrachtig op te treden en duidelijke, zinvolle doelen te stellen. De cliënt wordt geholpen om de kloof sneller te dichten, tussen waar ze zich bevinden en waar ze willen zijn, zodat ze een leven op eigen voorwaarden kunnen bereiken.

Een life coach benaderd problemen op een pragmatische manier. Door vragen en oefeningen zal hij of zij een idee proberen te krijgen van hoe jij de wereld waarneemt. Hieruit kunnen ze de meest effectieve route naar uw doel identificeren. Sommige mensen voelen zich geïntimideerd door het idee van verandering en moeten daarom langzaam aan doen om hun doelen te bereiken. In deze situatie kan een life coach de uiteindelijke doelen verdelen in kleinere sub-doelen.

NLP COACH VS LIFE COACH

Neurolinguïstisch programmeren (NLP) wordt beschouwd als één van de meest effectieve en toegankelijke methoden voor persoonlijke groei die de moderne psychologie kan bieden. Een life coach kan NLP-technieken gebruiken om de denk- en gedragspatronen van cliënten te ‘herprogrammeren’. NLP werkt op basis van het beoordelen van de perceptie van de wereld van een individu en het aanpassen van het gedrag en de reacties om ons in staat te stellen een gelukkig, gewenst leven te leiden.

Met NLP Coaching ervaren cliënten enorme verschuivingen en ontwikkelingen in hun denkwereld. In plaats van ideeën en concepten aan te bieden, biedt NLP Coaching cliënten duidelijkheid en toegang tot hun interne bronnen en de logische volgende stappen om hun ambities waar te maken.

Met andere woorden, een NLP coach kan je helpen iets te veranderen aan jezelf, zoals een gedrag, een identiteit, een overtuiging enz. Vaak hebben de veranderingen in het gedrag die hieruit voortvloeien een domino-effect in uw wereld, waardoor andere gebieden positief getransformeerd worden. Een NLP coach identificeert wat je tegenhoudt, zoekt uit of het goed voor je is of niet, en werkt vervolgens de beste manier uit om die blokkades weg te werken.

MET WAT KAN EEN LIFE COACH HELPEN ?

Aantal voorbeelden:

 • Relaties – Zou je willen dat je het zelfvertrouwen had om iemand die je op een romantische manier liefhebt te benaderen? Heb je bindingsangst? Heb je moeite om een scheiding aan te pakken en de breuk te verwerken? Wil je diepgaande conversaties kunnen voeren met mensen die je ontmoet? Een life coach kan je helpen je liefdesleven en de dynamiek tussen man en vrouw beter te begrijpen.
 • Persoonlijk leven – Heb je het gevoel dat je niet het beste haalt uit het leven? Er is zoveel te zien, te doen en te leren in deze wereld, maar vaak kan een gebrek aan vertrouwen, tijd en wilskracht ervoor zorgen dat we in onze comfortzones blijven en niets doen. Een life coach gebruik vaardigheden en technieken om hun cliënten te motiveren om de dingen die ze willen doen en ervaren te bereiken, door te vechten tegen de drang om uit te stellen.
 • Prestaties – Verbetering en persoonlijk groei is de kern van life coaching. Wat je vaardigheid ook is, life coaching kan het helpen verbeteren. Of je nu een atleet, een leraar, een schrijver, een kunstenaar of een muzikant bent – het gebruik van coaching en NLP technieken zal je helpen om je beperkingen te verleggen en de verwachtingen te overtreffen.
 • Bedrijfsleven – Een bedrijf opstarten en runnen is zwaar werk. Soms raken we zo verdiept in hard werken dat we onszelf verwaarlozen. Een life coach kan helpen vertrouwen op te bouwen, leiderschapsvaardigheden te ontwikkelen, de besluitvorming te verbeteren en beoordelen van de balans te tussen werk en privé.
 • Familie – Een life coach begrijpt dat elk gezin zijn problemen heeft, of die problemen even alledaags zijn als niet weten hoe om te gaan met moeilijk tienergedrag, of zo complex en verwoestend als het proberen omgaan met verraad of een scheiding. Een life coach kan je begeleiden om conflicten op te lossen, compromissen te sluiten en hopelijk een moeilijke leefsituatie te veranderen in een comfortabele woonsituatie.

SPECIALISATIES

De meeste life coaches zijn opgeleid als allrounders, maar er zijn coaches die gespecialiseerd zijn in zaken waaronder; relaties, stress, persoonlijke groei, carrières, motivatie, zelfbeeld, zelfvertrouwen, financiën, creativiteit, familie etc.

Bij Wolfious Coaching zijn we gespecialiseerd in:

 • Relaties
 • Persoonlijk leven
 • Persoonlijke groei

COACHING OP AFSTAND

Ik geef de voorkeur aan coaching op afstand, voornamelijk via de telefoon. Waarom? Het is gewoon super praktisch, voor mijzelf en de cliënt.

 • Een telefoon heeft iedereen.
 • Mogelijkheid om te videobellen (Zoom), ook met een tablet of laptop.
 • Je moet niet door het verkeer naar een praktijk.
 • De tijd die we hiermee winnen besteden we aan langere coachingssessies.
 • Het geeft de mogelijkheid om te coachen en gecoacht te worden van overal op de planeet.
 • Steeds bereikbaar voor feedback en support via mail.

WAAROM WOLFIOUS COACHING

 • Een select aantal cliënten = meer focus per individueel cliënt
 • Combinatie van Life coaching en NLP technieken
 • Gecertificeerd met Europese erkenning
 • Ervaringsdeskundigheid in verschillende facetten van het leven
 • Coaching op afstand

Om het beest in je los te breken voor een leven onder jouw controle en voorwaarden. Voor daadkracht en uitmuntendheid in de dingen die je doet. Voor de kalmte, rust en momentum om de juiste beslissingen te nemen en elke opportuniteit op je pad angstloos te verslinden. Wordt als een rots op een berg, onberoerd door de acties en gedragingen van anderen of door het leven, die zo veranderlijk kan zijn als een blad in de wind.

ZET DE STAP!

Interesse in een coachingstraject op maat? Aarzel niet om contact op te nemen voor een vrijblijvend, telefonisch initiatiegesprek. Of wil je liever een willekeurige vraag beantwoord krijgen die je al een enige tijd bezighoudt? Maakt niet wat, laat het mij weten via mail: info@wolfious.be en je krijgt binnen de 24u een antwoord.

Check voor meer info en mogelijkheden de ‘Wolfious coaching‘ pagina.


Laat een reactie achter

Vul "reactie" en "naam" in.