mannelijkheid, De ondergang van mannelijkheid in de 21ste eeuw

De ondergang van mannelijkheid in de 21ste eeuw

WAT IS MANNELIJKHEID

Er is een prijs te winnen voor de persoon die deze vraag correct beantwoord. Decennia en eeuwen geleden zou het overbodig geweest zijn, maar vandaag, in onze gefeminiseerde cultuur zijn de meesten van ons opgevoed om te geloven dat er iets fundamenteel mis is met het zijn en handelen als een man.

Alsof mannelijkheid een verouderde, kankerachtige afwijking is, het ziek kind van de evolutie. Geen wonder dat mannen niet weten hoe ze moeten handelen in het leven en hoe ze zich moeten gedragen tegenover vrouwen.

STAMMENCULTUUR EN DE EVOLUTIE

Vroeger was de primaire rol van een man om te vechten, om de controle over het grondgebied van zijn stam te verdedigen en/of uit te breiden. Om een geordende wereld binnen deze perimeter te bouwen en te behouden. Verder gaan dan de warmte en veiligheid van zijn thuis om de nodige middelen veilig te stellen in onbekende gebieden. De furie van de natuur en wilde dieren te trotseren zodat hij en zijn volk kon eten.

Nu zijn er geen gevaarlijke, onbekende paden meer. We werken in kantoren, fabrieken en winkels om taken uit te voeren die in de meeste gevallen beter kan gedaan worden door een machine, moest het goedkoper zijn. De enige gevaren waarmee hij geconfronteerd wordt zijn sociale en economische gevaren. Zoals de dreiging om beschuldigd worden van een ’trending’ morele overtreding door ambitieuze moraalridders of verpletterd worden door een onredelijke hoge boete opgelegd in functie van ‘gerechtigheid’ door vadertje staat.

We leven in een individualistische, verwarde beschaving met veel schriele, à la carte identiteiten waar de betekenis van mannelijkheid onduidelijk is. De manieren aangeprezen door rijke, machtige mannen, goeroes, achterbuurtjongeren met criminele intenties en macho’s zijn in een puinhoop samen gegooid.

Het is te begrijpen waarom sommigen zeggen dat mannelijkheid alles, alles of niets, of helemaal niets betekent. Omdat we in een cultuur leven die mannelijkheid als dominant, onderdrukkend en gewelddadig beschouwt, zijn we bang om onze natuur te omarmen. Voeg daar nog de door vrouwen voorgestelde “verbeteringen” aan toe en mannelijkheid wordt als een onleesbare kaart naar een stortplaats van idealen.

VROUWELIJKE VS MANNELIJKE GOEDKEURING

Hoewel vrouwen er graag religieus in geloven, is mannelijkheid niet te verbeteren door het iets te maken over wat vrouwen van mannen willen. Wanneer mannen tegen elkaar strijden om status, strijden ze bewust of onbewust om elkaars goedkeuring. 

Historisch gezien waren mannen die door andere mannen werden vereerd (of gevreesd), de meest wenselijke/aantrekkelijke voor vrouwen. Je moet niet ver gaan zoeken om dit concept te bekrachtigen in onze huidige samenleving. Vrouwelijke goedkeuring is meestal het gevolg van mannelijke goedkeuring.

Voor haar zorgen (financieel, materieel of door arbeid), chickflix met haar kijken, mee gaan shoppen, op haar kinderen passen, haar overspoelen met cadeautjes, bloemen en chocolade of romantische poëzie gaan er niet voor zorgen dat ze jou liever gaat zien. Waarom denk je dat ‘bad boys’ meeste aantrok hebben?

Al deze ‘liefhartige’ gebaren gaan er niet voor zorgen dat ze jou gaat respecteren. Integendeel, als je niet gerespecteerd kan worden, zullen vrouwen je negeren en/of misbruiken. Dit is de typische plaag van de ‘Nice Guy’. Ze denken dat vrouwen kwetsbare dingen zijn die bij elke confrontatie zullen breken.

Onderhandelde intimiteit is nooit echt. Wat de meeste hedendaagse mannen niet begrijpen, is dat alle financiële, emotionele en betrouwbare ondersteuning die ze een vrouw kunnen bieden, geen vervanging is voor rauwe, regelrechte, biologisch getriggerde verlangens.

Ze zal nog steeds liever in bed gaan met haar bad boy vriendje, want haar intimiteit met hem is oprecht. Het zijn niet onderhandelde en ongebonden verlangens. Ze wil seks met hem hebben, ze is het hem niet verschuldigd.

SCHAAMTE IN ONZE SEKSUALITEIT

Heb je ooit een vrouw gehoord die haar excuseert om haar vrouwelijkheid of seksualiteit? Tuurlijk niet. “Ow, sorry dat ik naar je rondingen keek juffrouw, de natuur heeft mij besmet met de ziekte,”man-zijn”. Vergeef me aub.” De meeste mannen voelen zich al ongemakkelijk om recht in de ogen van een aantrekkelijk vrouw te kijken. Laat staan haar aanspreken en eerlijk zijn over zijn intenties omwille van het ‘gevaar’ voor een afwijzing.

Meestal draait men gewoon rond de pot en vrouwen weten dit. Zolang je een vrouw niets tegen haar wil forceert, en binnen de grenzen van de menselijke ethiek blijft is er niks verkeerd met het uiten van je verlangens. Vrouwen zijn ook seksuele wezens. In de meeste gevallen beleven ze seks intenser dan mannen. Ze hebben meer erogene zones en kunnen op verschillende manieren klaarkomen. Kijk maar naar de verkoop en variaties van seksattributen voor vrouwen in vergelijking met mannen.

Vrouwen gaan zelfs verder met hun seksualiteit. De meesten waarmee je het bed deelt zullen vroeg of laat hun fetisj onthullen, zijn het geen rubberen laarzen is het bondage of zelfs tentakel-porno. (Jups, dat bestaat). Een vrouw als een seksuele wezen zal haar sneller aangetrokken voelen tot een man die eerlijk en onbeschaamd is over zijn seksualiteit.

Hiermee bedoel ik niet je edele delen zichtbaar maken op openbare plaatsen. Wees geen weirdo.

MANNELIJKHEID ALS OPTIE

Onze cultuur is zo ‘gefeminiseerd’ dat de ‘gemiddelde gefrustreerde sukkel’ het gepast vindt om zijn gevoelens en emoties overal en bij iedereen uit te spuwen. Vrouwen rennen terecht naar de heuvels als ze hun liefdesverklaringen horen. Je hoeft jezelf niet te herprogrammeren. De meest vrouwelijke vrouwen worden aangetrokken tot de meest mannelijke mannen. Het is simpel als dat. Het is de wet van de natuur.

Het argument dat het vaakst wordt gebruikt door degenen die iets te winnen hebben door mannen aan te moedigen om zwakker en passiever te worden, is dat mannelijkheid niet langer nodig is. Denk hierbij aan invloedrijke schrijvers, populaire beroemdheden, zakelijke media en natuurlijk feministen. En dat is nog waar ook. Mannelijkheid is optioneel geworden. Als je een volwassen man bent die leeft en werkt binnen de grenzen van een geglobaliseerde commerciële staat, dwingt niemand je om jezelf te testen tegenover andere mannen.

Niemand dwingt je om sterker of beter te worden dan je al bent. Je bent een willekeurig product van omstandigheden en genetica. In de meeste gevallen geven mensen de voorkeur dat je je gewoon ontspant en niet veel geeft om kracht, vooruitgang of meesterschap. In een ander tijdperk zou dit streven worden verwacht, of op z’n minst bewonderd. Vandaag maakt je obsessie met zelfrealisatie het iedereen ongemakkelijk, omdat ergens, een vreemde, theoretiseert heeft over wat “noodzakelijk” is voor de samenleving.

EEN HAMER IN EEN HUIS DIE REEDS GEBOUWD IS

Tegenwoordig is mannelijkheid als diesel in een jerrycan naast een Tesla. De omstandigheden vereisen niet langer dat de gemiddelde man sterker of moediger is dan de gemiddelde vrouw. Er zijn geen specifieke vaardigheden die gemiddelde mannen nodig hebben om meer dan gemiddelde vrouwen te verwerven om te overleven in een moderne, geïndustrialiseerde wereld.

Mannen van vandaag zijn in alle facetten van het leven vrij zwak, bang en onbekwaam waarop hun voorouders dat helemaal niet waren. Er wordt beweert dat mannen achterlopen op de tijd, en dat we moeten “evolueren”, wat in elk geval betekent minder te zijn als een man en meer als een vrouw. En dat concept werkt in vele gevallen averechts voor de verwachtingen van zowel man als vrouw.

Jonge mannen leren niet langer zelfbeheersing en daadkracht, in plaats daarvan wordt hen geleerd om verwijfde, gehoorzame, ongeneeslijke, basale clones te zijn van elkaar die zonder voorbehoud voldoen aan de corrupte eisen van het radicaal feminisme.

IEDERE MAN GAAT DOOD, MAAR NIET IEDERE MAN LEEFT

Slechts een beperkt aantal mannen die vooruitgang boeken via intellectuele kanalen zijn naar tevredenheid bezig met activiteiten waarbij ze het gevoel hebben dat ze riskeren, worstelen en winnen. Mannen tegenwoordig spelen gewoon wat rond in een gelikte, gemakkelijke, veilige wereld en ze weten het.

Voor wat misschien de eerste keer in de geschiedenis, is dat de gemiddelde man het zich kan veroorloven om onvoorzichtig te zijn. Niets wat hij doet, doet er echt aan toe. Erger nog, er is een krimpende hoop op een toekomst waarin wat hij doet er ooit zal aan toe doen.

Kunst, muziek, lekker eten, ambachtelijkheid en meesterschap is ook niet ‘nodig’. Geen van de artistieke schilderijen, imposante beeldhouwwerken, kastelen, kathedralen, piramides of andere historische kunstwerken waarvoor mensen oceanen doorkruisen om te kunnen aanschouwen zijn noodzakelijk. Mensen overleven ook in gevangenissen door smaakloze pap te eten, terwijl ze repetitieve, betekenisloze taken uitvoeren in vreugdeloze stilte.

Grote legendarische mannen worden niet herinnerd omdat ze voorzichtig waren of omdat ze deden wat hen verteld werd wat nodig was. Ze worden herinnerd omdat ze verder gingen dan alleen wat nodig was om te overleven. Grote mannen worden herinnerd voor beslissende visie en gedurfde actie. Ze worden herinnerd voor hun passie, gedrevenheid, doorzettingskracht, het verleggen van de menselijke grenzen, het oprichten van nieuwe samenlevingen, en het creëren van grote schoonheid om zich heen.

“A ship is always safe at the shore, but that is not what it is built for.”

Albert Einstein

GEDWONGEN MANNELIJKHEID ?

Generaties lang herhalen feministen dat ‘mannelijkheid een masker is’. Mannelijke mannen worden ervan beschuldigd niet authentiek te zijn. Mannelijkheid wordt ‘kwetsbaar’ genoemd, juist omdat het realiseren ervan moet worden opgewekt, aangespoord en bevorderd. Er wordt beweerd dat omdat mannelijkheid moet worden bevorderd, en mannen zichzelf moeten dwingen om mannelijk te zijn, het op de een of andere manier nep en niet “jezelf zijn” is.

Hoewel het waar is dat mannelijkheid moet worden gedwongen en bevorderd, geldt dit ook voor elk ander menselijk potentieel. Men moet zichzelf dwingen om een nieuwe vaardigheid aan te leren, een instrument te leren spelen of wiskundige oefeningen op te lossen. 

Niemand noemt een volleerde schilder, atleet of muzikant nep omdat het jaren van toewijding en gedisciplineerde oefening in een soort leerzame omgeving nodig had om te worden wat ze zijn en om hun talenten volledig te ontwikkelen. Sterker nog, het ontkennen van deze talenten zou een tragedie betekenen.

Bij het bepalen of deze talenten al dan niet moeten worden ontwikkeld, is het feit dat ze ‘moeten’ worden ontwikkeld om te floreren niet relevant. Dat is net zo absurd om tegen een man die regelmatig traint zeggen, dat het geen zin heeft om sterker te worden als hij moet proberen en zichzelf telkens moet dwingen. “Waarom wil jij sterker worden?” vraagt iemand. Ik vraag “Waarom zou iemand niet sterker willen worden?”

GEWOON ‘JEZELF’ ZIJN

Is de vrouw die zich elke dag schminkt voor de spiegel, ‘zichzelf’? Hoe zit het met de vrouw met borstimplantaten, is ze ‘zichzelf’? En de vrouw die stiletto’s draagt omdat het haar 10 centimeter groter maakt? Is het meisje dat niets anders dan feestfoto’s post op sociale media ‘zichzelf’? Is de zakelijke vrouw die een maatpak draagt met ingewerkte epaulettes om haar schouders te accentueren (en mannelijker te lijken), ‘zichzelf’? Als ze haar haar kleurt, maakt dit haar minder echt? Tuurlijk niet. Het beoordelen van bovengenoemd gedrag zou een aanslag zijn op de aard van een vrouw.

Als onszelf zijn een geïdealiseerde staat is, dan zou ik redelijkerwijs moeten kunnen verwachten dat een gelijkgestemde aantrekkelijke fitnessmodel tot mij aangetrokken wordt. Zelfs als mijn grootste passie heel de namiddag op de bank zitten en animatieseries kijken is, terwijl ik een grote full-option pizza verorber en het doorspoel met liters Cara Pils. Ik ben tenslotte gewoon mezelf.

Dus waar trek je de grens? Wanneer wordt een zoektocht en streven naar zelfverbetering, legitiem genoemd in plaats van ‘oppervlakkig’ of ‘nep’? Dat zijn begrippen die vrouwen door decennia heen met succes gebruikt hebben om mannen aan te moedigen gewoon ‘zichzelf’ te zijn. Dit terwijl hun eigen gedrag, andere, tegenovergestelde motivaties aangeven.

DUBBELE MORAAL

Vrouwen worden constant aangemoedigd om een sterkere, betere versie van zichzelf te worden, en van zichzelf te houden. Daarentegen wordt de zoektocht naar mannelijke zelfrealisatie vaak als “niet jezelf zijn” en egoïstisch bestempeld. We zijn geconditioneerd om te leven in het vrouwelijk denkwereld. Hoeveel meisjes met ‘girl power’ bedrukte shirts heb jij zien lopen deze zomer? Maar jongens met kracht vergelijken lijkt taboe te zijn, daarom vinden we het oké om onze zonen als ‘cool monkey’ te laten rond lopen.

Wat doet deze dubbele moraal met de psyche van onze kinderen denk je? Hetzelfde met masturbatie, wordt vaak bestempeld als pervers bij mannen, maar is ‘empowerment’ bij vrouwen. Of check eens hoe buitensporig de verwachtingen van sommige vrouwen zijn ten opzichte van een random man op datingsites.

Profiel van een vrouw (tussen de lijnen) samengevat: Princess zoekt humoristische, atletische prins op het witte paard (liefst met een sixpack), en die met 5 ballen kan jongeleren.

Profiel van een man samengevat: Ik ben een simpele man die van kajakken houdt, op zoek naar een leuke date.

Of klinkt dit beter?: Prins zoekt princes die het evenbeeld is van een fitnessinstructeur, (liefst met de verhoudingen 90-60-90). Ow ja, ze moet ook fun zijn in en naast het bed!

DE DEUGDEN VAN MANNELIJKHEID

Niet elke man is bezig om groots te zijn, en dat hoeft ook niet. Maar als je dit leest, lees je het omdat je groter en beter wilt worden. Je houdt van kracht, moed, loyaliteit, verantwoordelijkheid, integriteit, vooruitgang en leiderschap. Niet omdat het nodig is of van jou vereist wordt, maar omdat je gelooft dat deze eigenschappen op zichzelf waarde hebben. Je gelooft dat het je sterker en completer zal maken.

Je geeft geen waarde aan externe morele waarderingen, omdat je gelooft in je eigen oordeel en eigenwaarde. Je wilt toegang krijgen tot het potentieel waarmee je geboren bent en de beste versie van jezelf worden. Ondanks de problemen in je leven wil je ze overwinnen en gedijen, omdat je van jezelf houdt en daardoor ook van het leven.

Je hebt een passie over iets in het leven. Het is deze passie die jouw leven transformeert, je vertrouwen en vreugde geeft. Deze passie verliezen betekent je ziel verliezen. Je wilt jouw kracht, passie en meesterschap ontladen, de aarde waarop je leeft bevruchten, en iets voor jezelf creëren. Je hebt geen berouw over je bestaan. Je weet wat je wilt in en van het leven en verslindt zonder aarzeling de opportuniteiten op je pad die voor jouw einddoel zullen zorgen.

Je bent steeds op zoek naar een volgende overwinning, altijd vooruitstrevend, vooruitkijkend op zoek naar de volgende demonstratie van je waarde. Je bent sociaal en neemt verantwoordelijkheid voor de gevolgen van je acties, maar loopt niet op eieren. Je verontschuldigt je niet voor je verlangens, dus ook niet voor je testosteron.

Vrouwen zijn een compliment aan je leven, niet het centrum. Ze kunnen op je rekenen en vertrouwen, maar je bent geen deurmat, je hebt een ruggengraat. Ze kunnen jou streven naar succes en jouw passie in je ogen lezen, en weten dat niemand je in de weg kan staan om je ambitie en beschikbaar vermogen te bereiken.

Je hebt karakter en diepe overtuigingen, waardoor het je een leider maakt, en op een bepaald moment in je leven, de leider van je gezin. Ja, alles 50/50, maar de wetten van de natuur overtreffen die van de mens. Je keert jouw idealen en moralen nooit en voor niemand de rug toe, ook niet voor de vrouwen in je leven.

Je houdt ervan om een man te zijn.

Creëer jezelf opnieuw. Accepteer de rollen die de maatschappij je opdraagt niet. Maak jezelf opnieuw door een nieuwe identiteit te smeden, één die de aandacht trekt en het publiek nooit verveelt. Wees de meester van je eigen beeld in plaats van het anderen voor jou te laten definiëren. Neem dramatische methodes op in je openbare gebaren en acties – je kracht zal worden verbeterd en je personage lijkt groter dan het leven.

Wet 25 van “The 48 Laws of Power”.

Check ook “22 no-nonsense datingtips voor mannen”.

BOEK: HET ANTIDOTUM (voor een passie- en seksloos leven)

Wil je jezelf volledig herstellen van de misselijkmakende conditionering over genderdynamiek, waardoor je seksuele relaties nog voor ze beginnen gedoemd zijn om te mislukken?

Check LINK.

mannelijkheid, De ondergang van mannelijkheid in de 21ste eeuw

2 gedachten over “De ondergang van mannelijkheid in de 21ste eeuw”

Laat een reactie achter

Vul "reactie" en "naam" in.